Tør du eller tør du ikke ?

Kender du det?

Du skal til jobsamtale, eksamen, tale til en større forsamling eller noget lignende. Du kan mærke, at du er nervøs. Hele kroppen dirrer og pumper adrenalinen ud i stride strømme.

.

Hvorfor?

Du ved godt oppe i hovedet, at det ikke er farligt. Herre gud. Du bliver jo ikke slået ihjel. Ja, du bliver da ikke engang slået. Hvad er du så bange for?

Det er din basale frygt, der styrer. Denne frygt er placeret dybt nede i din gamle krybdyrshjerne og her findes der kun 3 muligheder; flygt, frys eller angrib. Og det går lynhurtigt.

I Enneagrammet arbejdes der med 9 forskellige personlighedstyper, tankemønstre, adfærd og 9 former for basal frygt.

Kender du din Enneagramtype, kender du også din basale frygt og kender du den, har du lettere ved at spotte den, når den stikke sit hoved frem. Du har pludselig et valg. At gøre noget eller ikke gøre noget.

For nogle Enneagramtyper gælder det om at handle, at gøre noget. For andre kan det handle om netop ikke at gøre noget – at slippe.

Tager vi f.eks. Enneagramtype 8 – Frontkæmperen. Deres basale frygt er “at blive skadet eller kontrolleret af andre eller lide overlast”. At bede en Frontkæmper om, at slippe kontrollen og overlade ansvaret til andre ville svare til at bede en Frontkæmper om at lade en løkke hænge om deres hals og overlade rebet til en anden.

Det handler om overlevelse og at vi hver især tror, at vi dør, hvis vi handler mod vores inderste frygt.

Enneagrammet giver dig indsigt i, hvordan du håndterer din basale frygt og får adgang til dine gemte ressourcer og får ro og overskud – også når du kommer ud af din komfortzone.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin