Fortid, nutid og fremtid

Når vi arbejder med Enneagrammet, kan vi ofte bruge trekanter. Det virker måske som noget nyt. Vi er måske vant til at arbejde med modsætninger eller dualitet. Dvs. sort/hvid, høj/lav, kold/varm osv. Men ved at tænke i trekanter, kommer der pludselig en anden sammenhæng frem. Det kunne være Fortid, Nutid, Fremtid eller jeg, du, vi.

Prøv at spørge dig selv om du mest tænker på fortiden, nutiden eller fremtiden ? Det betyder nemlig meget for, hvordan du handler og tager beslutninger på. På en arbejdsplads betyder det f.eks. at der er forskel på en leders og en medarbejders tidsperspektiv og dette giver tit problemer.

Ledere skal tænke i fremtid. De skal kunne overskue fremtiden og tænke i de muligheder, der ligger forude. De medarbejdere, der tænker i nutid har sværere ved at tage forandringer. De vil måske gerne, men kan have svært ved at overskue, hvad forandringer indebærer. For ikke at tale om dem, som er fortidsorienterede.

Ved at blive bevidst om, at der er forskel på vores måde at være i verden på, kan vi skabe større forståelse for hinanden.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.